Eendaagse workshop Nieuwste ontwikkelingen in Ericksoniaanse hypnotherapie

De School voor systemische opleidingen organiseert op 4 november 2018 de eendaagse workshop Nieuwste ontwikkelingen in Ericksoniaanse hypnotherapie, door Ton Wilken.

Docent

Drs. Ton Wilken heeft sinds 1981 een vrijgevestigde praktijk als GZ-psycholoog en is als psychotherapeut 28  jaar werkzaam geweest op de afdeling Gezinspsychiatrie van Yulius te Barendrecht. Hij is tevens actief als opleider in het Post-Academisch Onderwijs en bij de Nvvh en VHYP (de Nederlandse en Belgische hypnoseverenigingen).

Inhoud

Deze dag biedt de ervaring van een breed congres, gecomprimeerd tot één dag met alleen maar highlights!

Demonstraties door bekende en nieuwe therapeuten, een inleiding over de utilisatie-benadering adhv een casus van Erickson (incl. het verband met de kwantumtheorie), een groepsoefening hoe je eigen onbewuste te gebruiken, variaties van formele trance bij angst (‘meer dan relaxatie’) en pijn (‘& the ventral - vagal system’) naast een conversationele inductie, diepe trance, leeftijdsregressie, en wat te doen als het subject aangeeft geen hulpvraag te hebben? Het komt allemaal aan bod in deze dag, met een aantal dvd-excerpten, oefeningen met de groep en in tweetallen, met een afsluitende casus-bespreking (van Gilligan), waarin veel wordt samengevat wat de revue heeft gepasseerd.

De vorm van de dag volgt ook het format van een congres: je komt er naar toe omdat je geïnteresseerd bent, zonder al te veel informatie vooraf; tijdens het gebeuren raak je ondergedompeld in verrassende ervaringen; en tot slot krijg je handouts + enkele artikelen mee om achteraf nog eens rustig over al dit materiaal te kunnen reflecteren.

Zin in een ‘booster’-sessie om je hypnotische kennis weer eens op te frissen en/of uit te breiden? Dan tot ziens op 4 november a.s.!

Deelname

Deze dag is alleen toegankelijk voor diegenen, die eerder al aan een Basisopleiding Hypnose & Hypnotherapie hebben deelgenomen.

Praktische informatie

Locatie en datum

Locatie:            Schoolpad 7, 6241 CK Bunde
Datum:             4 november 2018
Tijd:                 10.00 tot 17.30 uur, inclusief lunchpauze

Prijs

Deelname aan deze workshop kost 160 euro, inclusief lunch.

 

Aanmelden

Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar Mariëlle Gelissen,
Psycholoog/Systeemtherapeut
Coördinator School voor systemische opleidingen
E-mail: info@schoolvoorsystemischeopleidingen.nl
Telefoon: 06-18050855

Je ontvangt dan een bevestiging van inschrijving, alsook een factuur.

School voor systemische opleidingen

Schoolpad 7 ~ 6241 CK Bunde ~ 0031 (0)6 18050855 ~ info@schoolvoorsystemischeopleidingen.nl
IBAN: NL93 ABNA 0438168062 - BIC: ABNA NL 2A

 "Context is the message"

Gregory Bateson