Onze school organiseert workshops, masterclasses en opleidingen op het gebied van systeemtherapie/narratieve psychotherapie en aanverwante interessegebieden, zoals filosofie. Deze bieden verdieping en nieuwe gezichtpunten aan eenieder die zich verder wil ontwikkelen op het gebied van systeemtherapie en narratieve psychotherapie.

Vaste opleidingen zijn de specialistische cursus Narratieve systeemtherapie/psychotherapie (7 lesdagen) door Jan Olthof en de leergang Hedendaagse filosofie en narratieve systeemtherapie (6 lesdagen) door filosoof Jan Flameling. Deze vinden eenmaal per jaar plaats. Daarnaast worden gedurende het jaar tal van kortlopende opleidingen en workshops aangeboden.

In 2018 start de School voor systemische opleidingen met de door de NVRG erkende opleiding tot systeemtherapeut. De basiscursus Inleiding systeemtherapie begint in november en de vervolgmodule Inleiding verdieping systeemtherapie begint in maart 2019. Ook onze jaarlijks terugkerende specialistische cursus Narratieve systeemtherapie/psychotherapie is onderdeel van de opleiding tot systeemtherapeut. Deelname aan deze specialistische cursus staat ook open voor eenieder die zich wil verdiepen narratieve therapie.

Sinds 2017 is de School voor systemische opleidingen gevestigd aan het Schoolpad 7 in Bunde. Dit is het voormalige peuterschooltje achter de praktijk 'Het verbindend patroon' van Jan Olthof in Bunde. Het schooltje biedt tevens praktijkruimte aan samenwerkende systeemtherapeuten.

 
Bij de verbouwing is met licht en ruimte alle aandacht besteed aan verbinding en samenwerking. Dit komt tot uiting in de ruimtes, de open hal met de trap naar de bovenverdieping, maar ook in de prachtig aangelegde vlindertuin rondom het gebouw.

De tuin is aangelegd door Symbiose BuitenRuimte, http://www.sandravandenbeuken.nl

School voor systemische opleidingen

Schoolpad 7 ~ 6241 CK Bunde ~ 0031 (0)6 18050855 ~ info@schoolvoorsystemischeopleidingen.nl
IBAN: NL93 ABNA 0438168062 - BIC: ABNA NL 2A

 "Context is the message"

Gregory Bateson